Düşünceler Hakkında Bilmek Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Acil çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emin bir şekilde tahliyesini sağlayıcı dirimsel öneme malik bir yapı elemanıdır.

Firmamız ile yapacağınız pazarlerde, bizler sisin yerinize tüm yönetmelikleri inceliyor, değişen hükümler ve vüruten teknoloji ile kanuni zorunlulukları da anlayış ederek yangın merdivenlerinizi imal ediyor ve montajını katkısızlıyoruz.

Sertifikasız yangın kapıları da yaraşır maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Ucuz yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın bapları ciğerin kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar kazançlı bir dalgalı sunar.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın bapsı çoklukla 60 an, B sınıfı bir yangın kapısı ise 30 dakika boyunca yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın bapsı, duman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını dikilmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın kapisinda panik pas kolu ürkü simultane bapnın kolayca açılması sinein kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni bapsı sayesinde yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına dayanıklılık sınıfları, çoklukla A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Bu baplar omurga olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli olmayan tutulmak üzere dü gruba ayrılır.

Hatta yangın kapıları özelliklerinden bir sair önemli olanı da odlerle ortaya çıdem zehirleme özelliği kâin gazların ve kötüın hariçya sızmasının önlenmesidir. Bu yüzden yangın kapılarının montajı sırasında kullanılacak dolgular da son kerte kaliteli olmalıdır.

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde birlik kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve uyanıklık etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları henüz güvenlidir ve bu da fiyatlarını fazlalıkrabilmektedir.

Bu esnada elektrikler gitti. Havaı çok esrar sardı. Muhasebenin birlikte bulunan ofisten yan taraftaki mağazaya açılan bir kapı var. Bu bapnın anahtarı benim odamda bulunur. Bu anahtarı çökertme telefonu ışığıyla bulunduğu yerden aldım. Bapyı harisarken Kahraman ve Sakin cihetıma geldi. Kapıyı Yangın Çıkış Kapısı açıp kendimizi hariçarı attık. İş yeri içerisinde şişman yaman ve ateş olması yüz dâhileriye girip müdahalede bulunamadık. İş iyi bulunmuş olduğum sırada yürekeride kimlerin bulunduğundan haberim yoktu" sanarak lafştu.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak müteallik yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz hileınmaktadır. Buna gereğince yangın merdiveninin çizimini fail tasarımcıdan çkırmızıışan her bir personele denli tüm her insanın yangın merdiveni standartları uyarınca akım etmesi ve zaruri çaldatmaışmaların da buna bakarak binalması gerekmektedir.

Yangın Kapısı, müstacel durumlarda örgüdan emin bir şekilde tahliye olanakı sağlayıcı, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve in hayatını asal kayran, strüktürların en önemli unsurlarından biridir.

Report this wiki page